Marianne Wagemaker

Ik ben beeldend kunstenaar, woon en werk in Amsterdam.
Naast mijn vrije werk, werk ik ook in opdracht: portretten, draadfiguren
en geef ik teken- en schilderlessen op mijn atelier in de IJhaven.

In mijn vrije werk zoom ik in  op dagelijkse dingen, verstilde, op zichzelf volmaakte momenten, waar je, als je te druk bent, snel  aan voorbij gaat. Als me dat lukt om daar uitdrukking aan te geven,  ben ik content.

Mijn materiaal is olieverf, houtskool, ijzerdraad, ook vaak gecombineerd met dingen uit de natuur.

Sinds 2003 schilder ik de Geranium  ( officieel de Pelargonium).

I SEE YOU, CAN YOU SEE ME

Op 6 april opent mijn solotentoonstelling I CAN SEE YOU, CAN YOU SEE ME bij WG Kunst in Amsterdam. Voor het eerst komen alle geraniums die ik de afgelopen tien jaar schilderde samen in een gelaagde presentatie. Ik zoomde steeds verder in, zocht de verdieping en schilderde ze schaamteloos achter de ramen vandaan. Het gaat over zien en gezien worden. Daarom zijn mijn draadvrouwen er ook bij, op zoek naar hun bestaansrecht en de verbinding met elkaar. Ondertussen knopen we ter plekke een smyrnatapijt. Een zacht wollen kleed van geraniums, met alweer een ander perspectief. Het één triggert het ander en alles hangt samen. Kom het ervaren van 6 t/m 14 april.

 

 

 

Marianne Wagemaker

Veemkade 588

1019 BE Amsterdam

06 481 801 38

of schrijf een email naar mariannewagemaker@gmail.com